Cīņai ar paaugstinātu gaisa mitrumu telpās lieti noderēs gaisa sausinātāji

Paaugstināts gaisa mitrums telpās ir viena no visai bieži sastopamām problēmām, kas ilgtermiņā atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēku veselību, kā arī rada labvēlīgu vidi pelējuma sēnītes attīstībai – ar visām no tā izrietošajām negatīvajām sekām. Kad saprotam, ka arī mūsu telpās ir paaugstināts gaisa mitrums, bet dažādu iemeslu dēļ tajās nevar uzstādīt ventilācijas iekārtas, kas nodrošinātu gaisa apmaiņu un liekā mitruma izvadīšanu, vai arī konkrētā ēka atrodas tādā klimata zonā, kur pastāvīgi ir novērojams paaugstināts gaisa mitrums (Latvijā tādas vietas nereti mēdz būt piejūrā), un ar ventilāciju vien nav iespējams nodrošināt optimālu gaisa mitrumu, nākas domāt par citiem gaisa relatīvā mitruma samazināšanas veidiem. Un viens no labākajiem risinājumiem šādās situācijās ir efektīvu gaisa sausinātāju izmantošana.

Gaisa sausināšana mitrā telpā

 

Gaisa sausinātāji savāc lieko mitrumu no telpām

Normāls relatīvais gaisa mitrums telpās ir robežās no 40 līdz 50 %. Ja šis rādītājs ir lielāks, tad var runāt par paaugstinātu gaisa mitrumu un veidiem, kā to samazināt. Paaugstināts gaisa mitrums ilgtermiņā nelabvēlīgi ietekmē cilvēku veselību, galvenokārt elpošanas ceļus, un var izsaukt dažādas elpceļu saslimšanas. Lai novērstu šo negatīvo ietekmi, labi palīdzēs gaisa sausinātāji.

Par paaugstinātu gaisa mitrumu telpās vizuāli visbiežāk signalizē regulāri norasojuši logi vai telpas stūros izveidojušies mitruma radīti pleķi. Tie pārliecinoši norāda, ka gaisa mitruma līmenis ir pārāk augsts. Tāpat pārliecināties par esošo gaisa mitrumu telpā var ar speciālu gaisa mitruma mērītāju vai arī ar šo funkciju aprīkotu digitālo mājas meteostaciju palīdzību. Arī viedo māju risinājumi parasti ietver sevī gaisa mitruma mērīšanas funkciju. Šādi mērījumi palīdzēs noteikt, vai konkrētajās telpās eksistē paaugstināts gaisa mitrums un cik augsts tas ir.

 

Kompānija „Māja elpo” piedāvā jaudīgu un energoefektīvu gaisa sausinātāju Mitsubishi Electric MJ-E14CG-S1. Tas ir aprīkots ar vismodernākajām tehnoloģijām, ir kompakts, viegls, izturīgs, kā arī izceļas ar ļoti klusu darbību, izskatīgu dizainu un augstu energoefektivitāti. Visi šie raksturlielumi ļauj to ērti un efektīvi izmantot mājsaimniecībās.

Gaisa sausinātājs ir izmantojams visdažādākajās telpās – dzīvojamajās telpās, garāžās, vasarnīcās, pagrabos, noliktavās, saunu ģērbtuvēs un daudz kur citur. Tas ir aprīkots ar 4 litru tilpuma ūdens uzkrāšanas tvertni, kurā tiek uzkrāts no gaisa savāktais ūdens. Uzkrātā ūdens apjomam sasniedzot 3,8 litrus, ierīce automātiski izslēdzas, tādējādi novēršot iespējamu ūdens noplūdi. Eksistē arī cits risinājums, kas paredz gaisa sausinātāja pieslēgšanu pie kanalizācijas sistēmas, un tad par regulāru savāktā ūdens trauka iztukšošanu vairs nav jāuztraucas, ierīce pilnīgi autonomi strādās izvēlētajā režīmā.

 

Sausinātājs palīdz telpās nodrošināt komfortablus apstākļus

Sausinātājs Mitsubishi Electric MJ-E14CG-S1 ir aprīkots ar dažādām papildierīcēm, kas atvieglo tā izmantošanu un rada papildu komforta uzlabošanas iespējas. Piemēram, tas ir aprīkots ar divslāņu filtru, kas paralēli mitruma savākšanai palīdz attīrīt telpā esošo gaisu no dažādiem putekļiem, baktērijām u.c. mikrodaļiņām. Tas var darboties dažādos režīmos, gan automātiski, gan manuāli iestatītos. Visus svarīgākos rādījumus, tostarp esošo gaisa mitrumu, var redzēt speciālā LSD displejā.

Sausinātājam ir arī īpaša funkcija darbam zemas temperatūras apstākļos, tāpat to var efektīvi izmantot arī telpās, kurās notiek veļas žāvēšana. Darbojoties paaugstinātas aktivitātes jeb „turbo” režīmā, sausinātājs paātrina mitruma savākšanu, ļaujot veļai ātrāk izžūt. Sausinātājs ir aprīkots ar sistēmu, kas izžāvē ierīces iekšpusi, kas novērš pelējuma veidošanās risku un nepatīkamu smaku rašanos. Tāpat to var darbināt tikai gaisa attīrīšanas režīmā, ko nodrošina sudraba jonu un smaku novēršanas filtru izmantošana. Gaisa sausinātāja darbība nodrošinās telpās veselīgu un patīkamu klimatu.

1 no 4